Araştırmalar saygılı, güvenilir, adil, sorumluluk sahibi kişilerin yaşamlarında daha başarılı olduklarını göstermiştir. Etik değerleri önemsemeyen ve bu değerlere uymayan bireylerin, iş, aile ve sosyal yaşamlarında başarılı ve mutlu olmadıkları araştırmalarla kanıtlanmıştır. Yaşayan değerler programının amaçları; iyi karakterli bireyler yetiştirmek, temel değerleri pekiştirmek, çocukların kendisine ve topluma yararlı olacak temel değerleri psikolojik, bilişsel ve sosyal gelişimlerine uygun olarak kazanmalarını sağlamak, çocukların kazandıkları değerleri davranışla ifade etmeleri yönünde fırsat vermektir.
Çocuklar temel değerleri okul öncesi dönemde kazandıkları için bu dönem kritik bir dönemdir ve bilinçli bir şekilde çocuklara saygı, sevgi, sorumluluk, paylaşma, hoşgörü, dürüstlük, sabır, işbirliği gibi değerler öğretilmelidir.
Yaşayan Değerlere ilişkin eğitim; bebeğin doğduğu andan itibaren ilk bulunduğu çevre olan ailede başlar. Aile içindeki bireyler özellikle anne ve baba, çocuğun ilk olarak model aldığı ve taklitlerle doğru davranışları öğrenmeye çalıştığı kişilerdir. Çocuklar değerleri, okul öncesi kurumlarında ve zorunlu eğitime başladıkları dönemde öğrenmeye ve içselleştirmeye devam edeceklerdir.
Anaokullarımızda her ay değerler ile ilgili ele alınan bir konu, çocuklarımızın yaş seviyeleri doğrultusunda grup öğretmenlerimiz tarafından dramatizasyon, hikâye tamamlama, resim yapma, scamper etkinlikleri, problem çözme becerisini kazandırmaya dayalı faaliyetler, sosyal becerileri geliştirmeye ve toplumsal kuralları kazandırmaya yönelik grup çalışmaları vb. yöntemler kullanılarak işlenmektedir. Ailenin de çocukların değerleri kazanmaları üzerindeki etkileri göz önünde bulundurularak, Yaşayan Değerler Programı'na, anne-babaların da katılımı sağlanmaktadır. Her ay ulaştırdığımız bültenlerde; ayın değeri ve o değer ile ilgili yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, velilerimizin de o ay işlenecek değeri evde çocukları ile pekiştirmeleri istenmektedir.