ORFF YAKLAŞIMIOrff yaklaşımı ile yapılan müzik eğitimi, temel olarak; taklit, araştırma ve keşif, doğaçlama ve yaratıcılık aşamalarından oluşur. Orff anlayışındaki bütün bu aşamalar “oyun ortamı” içinde gerçekleşir. Çünkü “oyun ortamı”, katılım, birlikte hareket edebilme, yaratıcılığın ortaya çıkması, bireyin kendi potansiyelini rahatça ortaya koyabilmesi ve yine bireyde merak uyandırıp motivasyonu artırması açısından önemli bir katkı sağlar.
Burada öğretmenin başlıca görevi, bu oyun ortamını eğitsel amaçlar doğrultusunda düzenleyerek, mümkün olduğu kadar “yaratıcı süreçler” halinde ilerlemesine liderlik etmektir. Bu süreçte öğretmenin rolü, öğrencileri keşfederek, öğrenmeleri yolunda desteklemek ve bu keşif sonucunda öğrencilerin geri bildirimlerinin, müziksel dönüştürme çabalarının “yaratıcı süreçler” halinde yaşanmasını sağlamaktır. Bu yolla öğretmen sınıfta ses eğitimi, çalgı eğitimi, müziksel işitme, okuma-yazma ve yaratıcılık yeteneğinin eğitimini ve müzik beğenisinin eğitimini yapar.
Bu yaklaşımda, temel materyaller olarak şiir, şarkı, tekerleme, oyun ve dans kullanılır. Bu materyaller elde varolanlar olabileceği gibi çocukların kendi yaratıcılıklarını kullanarak yarattıkları materyaller de olabilir. Orff sistemindeki "anında yaratıcılık" ilkesi ile çocuk kendini sürekli aktif ve yaratıcı bir ortamın içinde bulur.