#ortaalan a { font-weight:bold; } #ortaalan a { color:#000000; } #ortaalan a:hover { color:#FF0000; } #ortaalan p { line-height:22px; } #ortaalan { text-align:justify; }
Son yıllardaki araştırmalar, 4-6 yaş grupları arasındaki çocukların birlikte eğitim almalarının çeşitli yararlarını ortaya koymaktadır. Toplumda farklı yaşlarda, farklı sosyal kültürel düzeyde insanların devamlı iç içe oldukları düşünüldüğünde, okul öncesi çağdaki çocukların da farklı yaş ve gelişim seviyesindeki çocuklarla zaman zaman bir arada olmaları gerektiği düşüncesi otaya çıkmıştır. "Entegre Eğitim" adı verilen bu uygulamaların çocuklar açısından yaralarını şöyle sıralanabilmektedir.
Küçük yaştaki çocuklar büyük yaştaki çocuklarla iletişime girdikleri zaman diğerlerinin davranışlarını gözleyip taklit edebilmektedirler. Taklit etme yolu ile çocuklar yeni davranışlar öğrenecek ya da davranış repertuarında var olan davranışlar değişime ve gelişime uğrayacaktır. Böylece de her anlamda gelişimleri hız kazanacaktır. Ayrıca entegre eğitiminin çocuğun sosyalleşmesinde ve iletişim becerilerinin gelişmesinde de büyük etkileri vardır.
Entegre eğitim ile büyük yaş grubundaki çocuklar küçük yaş grubundaki çocuklar ile birlikte olduklarında abi, abla rollerini üstleneceklerdir. Böylece de paylaşma, işbirliği, yardım etme becerileri gelişecektir. Yapılan araştırmalar küçük çocukların motor, kavram ve sosyal yeteneklerinin kazanılmasında büyük çocukların öğretici roller üstlendiklerini göstermektedir.